Żeberka podzielić na porcje, następnie podsmażyć je na tłuszczu. Bulion zagotować, dodać do niego podsmażone żeberka. Warzywa oczyścić, obrać, popłukać i pokroić w słupki. Dodać je do żeberek. Cebulę pokroić w półplasterki i podsmażyć na tłuszczu. Dodać ją do żeberek i gotować do miękkości. Pod koniec gotowania zaprawić sos śmietaną, chrzanem i mąką. Doprawić go do smaku solą i pieprzem, dodać suszone zioła. Na koniec dodać posiekaną zielenię. Żeberka podawać z ziemniakami i kaszą gryczaną.
Kategoria: Mięsne
Ile porcji: 10
Czas przyrządzenia: 1440 min.
Data dodania: 2022-09-29
Dodany przez: PatrycjaDyderska
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne