Przepis na Duszone żeberka z porem i marchewką

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
60 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1546
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

Akcesoria

  • garnek
  • patelnia
  • łyżka
  • nóż

Jak zrobić Duszone żeberka z porem i marchewką?

Żeberka podzielić na porcje i podsmażyć je na smalcu( może być też olej). W garnku zagotować niewielką ilość wody. Podsmażone żeberka przełożyć do garnka, dodać pieprz ziarnisty, ziele angielskie, liść laurowy, pokrojoną w półplasterki marchewkę i pora. Na tłuszczy ze smażenia żeberek podsmażyć posiekaną drobno cebulkę. Dodać ją do żeberek. Gotować do miękkości, następnie sos zaprawić mąką, śmietaną i chrzanem. Pod koniec gotowania dodać sól i pieprz do smaku oraz posiekaną drobno natkę pietruszki.

Podobne przepisy

Pierś z kurczaka na grilla

Ile porcji: 2

Data dodania: 2024-01-03

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Mięsne

Karczek w musztardzie meksykańskiej

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 100 min.

Data dodania: 2022-09-14

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Pierś gotowana na parze

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-03-01

Dodany przez: Junior

Kategoria: Mięsne

Zapiekany makaron z szynką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-20

Dodany przez: widmok

Kategoria: Mięsne

Sos parówkowy

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-02-09

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Pasztet babci

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-29

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne