Przepis na Duszone żeberka z porem i marchewką

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
60 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1495
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

Akcesoria

  • garnek
  • patelnia
  • łyżka
  • nóż

Jak zrobić Duszone żeberka z porem i marchewką?

Żeberka podzielić na porcje i podsmażyć je na smalcu( może być też olej). W garnku zagotować niewielką ilość wody. Podsmażone żeberka przełożyć do garnka, dodać pieprz ziarnisty, ziele angielskie, liść laurowy, pokrojoną w półplasterki marchewkę i pora. Na tłuszczy ze smażenia żeberek podsmażyć posiekaną drobno cebulkę. Dodać ją do żeberek. Gotować do miękkości, następnie sos zaprawić mąką, śmietaną i chrzanem. Pod koniec gotowania dodać sól i pieprz do smaku oraz posiekaną drobno natkę pietruszki.

Podobne przepisy

Zawijane kotlety drobiowe

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-06-02

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Boczek pieczony

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-03-27

Dodany przez: Gr4zyna

Kategoria: Mięsne

Mielone kotlety z kapustą

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-28

Dodany przez: madi356

Kategoria: Mięsne

Lasagne

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-09-24

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Mielone gotowane na parze

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-12-07

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Wątróbka panierowana

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-12-24

Dodany przez: malinka18

Kategoria: Mięsne