Przepis na Duszone żeberka z porem i marchewką

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
60 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1490
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Receptura została dodana w dniu: 13.05.2011
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2269 osób!
Smacznego!

Zdjęcia

Składniki

Akcesoria

  • garnek
  • patelnia
  • łyżka
  • nóż

Jak zrobić Duszone żeberka z porem i marchewką?

Żeberka podzielić na porcje i podsmażyć je na smalcu( może być też olej). W garnku zagotować niewielką ilość wody. Podsmażone żeberka przełożyć do garnka, dodać pieprz ziarnisty, ziele angielskie, liść laurowy, pokrojoną w półplasterki marchewkę i pora. Na tłuszczy ze smażenia żeberek podsmażyć posiekaną drobno cebulkę. Dodać ją do żeberek. Gotować do miękkości, następnie sos zaprawić mąką, śmietaną i chrzanem. Pod koniec gotowania dodać sól i pieprz do smaku oraz posiekaną drobno natkę pietruszki.

Podobne przepisy

Tortellini z mięsem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2011-09-30

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Mięsne

Karkówka z cebulą i kurkami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 100 min.

Data dodania: 2022-08-11

Dodany przez: Junior

Kategoria: Mięsne

Flaczki z kurczaka

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2011-06-25

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Mięsne

Kurczak w rosole

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-06-25

Dodany przez: kanapka

Kategoria: Mięsne

Żeberka smażone w sosie

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-10

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Mięsne

Mielone z ogórkami kiszonymi

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-29

Dodany przez: halina

Kategoria: Mięsne