Przepis na Dorsz w warzywach

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1562
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Receptura została dodana w dniu: 20.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2141 odwiedzających!
Na zdrowie!

Składniki

  • ryba dorsz 4 filety
  • pory 8 sztuk
  • olej 2 łyżki
  • marchewki 6 sztuk
  • pieprz biały
  • pieczarki 20 dag
  • rosół warzywny 3/4 szklanki
  • ziarna słonecznika 2 łyżki
  • pęczek koperku 1
  • cytryna 1

Jak zrobić Dorsz w warzywach?

Pory pokroić na talarki, a marchewkę w cienkie plasterki. Pory włożyć na 12 minut do osolonego wrzątku. Podsmażyć pieczarki. Oprószyć solą i pieprzem, zdjąć z patelni. Na tym samym tłuszczu przesmażyć marchewkę, podlać wodą, dusić pod przykryciem 4 minuty. Filety skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Pory wymieszać z marchewką. Przełożyć do 4 foremek żaroodpornych. Ułożyć w nich po jednym filecie. Przykryć mieszanką z porów i pieczarek. Posypać nasionami słonecznika. Zapiekać 20 minut. Gotowe danie posypać koperkiem.

Podobne przepisy

Ryba na piątkowy obiad

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-23

Dodany przez: deserek

Kategoria: Ryby

Fish and chips

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-01-06

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Kuchnia angielska

Śledzie z kiszonym ogórkiem

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-09-11

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Ryba panierowana

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-04-12

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Ryby

Pstrąg z piekarnika

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-08-14

Dodany przez: alaaa

Kategoria: Ryby

Cytrynowy morszczuk pieczony w folii

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-09-07

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby