Przepis na Dorsz w sosie z białego wina

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1271
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Składniki

Jak zrobić Dorsz w sosie z białego wina?

Kawałki dorsza ułożyć w rondlu wysmarowanym margaryną. Posypać posiekaną cebulą, natką, obłożyć plastrami pomidorów, zalać bulionem i dusić 30 min. Przygotować sos z białego wina: do roztopionej margaryny dodać mąkę, wywar z ryby oraz wino – wymieszać. Sosem zalać ryby i gotować przez 10 min. Podawać z ziemniakami z wody lub purree oraz surówką z kwaszonej kapusty.

Podobne przepisy

Śledzie z cebulką

Ile porcji: 3

Data dodania: 2024-01-13

Dodany przez: dorlill

Kategoria: Ryby

Karp na grilla

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2022-10-10

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Przepisy na grilla

Ryba w sosie pomidorowym

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-12-21

Dodany przez: Asus

Kategoria: Ryby

Dorsz pikantny

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-06-18

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Ryby

Karp smażony w panierce

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-09-22

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ryby

Karp pieczony

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-01-18

Dodany przez: malaga

Kategoria: Ryby