Przepis na Dorsz w cieście piwnym

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1125
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Składniki

Jak zrobić Dorsz w cieście piwnym?

Rybę kroimy na kawałki, oprószamy solą i pieprzem i odstawiamy na 15 min. Z mąki pszennej, ziemniaczanej, jajka, piwa i ziaren sezamu przygotowujemy dość gęste ciasto. Na patelni rozgrzewamy olej. Kawałki ryby maczamy w cieście i smażymy na złoto w głębokim tłuszczu. Odsączamy na papierze kuchennym. Sezam możemy zastąpić mielonymi orzechami.

Podobne przepisy

Fish and chips

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-01-06

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Kuchnia angielska

Ryba z folii

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-03-06

Dodany przez: Junior

Kategoria: Ryby

Pasta z łososia do chleba

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-02-23

Dodany przez: dabal03

Kategoria: Przekąski

Śledź marynowany

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-17

Dodany przez: Wiera

Kategoria: Ryby

Sałatka z tuńczyka w pomidorach

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2022-12-04

Dodany przez: VoytekK

Kategoria: Ryby

Śledzie w oleju Kaśki

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 18 min.

Data dodania: 2022-12-02

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Ryby