Przepis na Dorsz w cieście piwnym

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1181
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Składniki

Jak zrobić Dorsz w cieście piwnym?

Rybę kroimy na kawałki, oprószamy solą i pieprzem i odstawiamy na 15 min. Z mąki pszennej, ziemniaczanej, jajka, piwa i ziaren sezamu przygotowujemy dość gęste ciasto. Na patelni rozgrzewamy olej. Kawałki ryby maczamy w cieście i smażymy na złoto w głębokim tłuszczu. Odsączamy na papierze kuchennym. Sezam możemy zastąpić mielonymi orzechami.

Podobne przepisy

Rybka zrobiona na czerwono

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2022-12-17

Dodany przez: malina

Kategoria: Przekąski

Śledź po cygańsku

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-07-18

Dodany przez: malinka

Kategoria: Ryby

Dzwonki z łososia z patelni z estragonem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-10-08

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Smażony dorsz z winem

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-13

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ryby

Ryba zapiekana w warzywach

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-06-23

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Ryby

Pasta ze szprotem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-12-30

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Ryby