Przepis na Czosnkowe ozory na warzywach

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1844
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Czosnkowe ozory na warzywach?

Do lekko posolonej wody włożyć pokrojoną cebulę. Dodać ozór, ugotować prawie do miękkości. Osączyć, odłożyć do wystygnięcia. Zdjąć skórę, mięso pokroić w plastry o grubości ok. 1 cm. Seler marchewki i pietruszki zetrzeć na tarce. Por i czosnek drobno pokroić. Na patelni rozgrzać margarynę. Podsmażyć na niej wszystkie warzywa, następnie zalać szklanką wody. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając. W naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwami: kawałki ozora i warzywa. Każdą z warstw posypać odrobiną pieprzu i przyprawą doi mięs. Piec ok. 40 minut w temp. 180 stopni. Posypać posiekaną natką pietruszki.

Podobne przepisy

Udka w orientalnej marynacie

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-01-08

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Mięsne

Potrawka z drobiu

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-07-07

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Mięsne

Kotlety ziemniaczane z mięsem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-05

Dodany przez: opra

Kategoria: Mięsne

Pyszna szynka domowa gotowana

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 145 min.

Data dodania: 2022-10-14

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Boczek w piwie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-02-25

Dodany przez: zajda

Kategoria: Mięsne

Czosnkowy brokuł z mięsem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-09-11

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne