Przepis na Czosnkowe ozory na warzywach

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1885
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Czosnkowe ozory na warzywach?

Do lekko posolonej wody włożyć pokrojoną cebulę. Dodać ozór, ugotować prawie do miękkości. Osączyć, odłożyć do wystygnięcia. Zdjąć skórę, mięso pokroić w plastry o grubości ok. 1 cm. Seler marchewki i pietruszki zetrzeć na tarce. Por i czosnek drobno pokroić. Na patelni rozgrzać margarynę. Podsmażyć na niej wszystkie warzywa, następnie zalać szklanką wody. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając. W naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwami: kawałki ozora i warzywa. Każdą z warstw posypać odrobiną pieprzu i przyprawą doi mięs. Piec ok. 40 minut w temp. 180 stopni. Posypać posiekaną natką pietruszki.

Podobne przepisy

Pierogi z pasztetem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-26

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Mięsne

Roladki z drobiu

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-10-13

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Roladka drobiowa swojska

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-05-14

Dodany przez: monika4

Kategoria: Mięsne

Schabowe z kurczaka

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2022-11-09

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Mięsne

Filety z kurczaka z pieczarkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-07

Dodany przez: terenowa22

Kategoria: Mięsne

Kotlety na hamburgery

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-13

Dodany przez: Asus

Kategoria: Mięsne