Do lekko posolonej wody włożyć pokrojoną cebulę. Dodać ozór, ugotować prawie do miękkości. Osączyć, odłożyć do wystygnięcia. Zdjąć skórę, mięso pokroić w plastry o grubości ok. 1 cm. Seler marchewki i pietruszki zetrzeć na tarce. Por i czosnek drobno pokroić. Na patelni rozgrzać margarynę. Podsmażyć na niej wszystkie warzywa, następnie zalać szklanką wody. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając. W naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwami: kawałki ozora i warzywa. Każdą z warstw posypać odrobiną pieprzu i przyprawą doi mięs. Piec ok. 40 minut w temp. 180 stopni. Posypać posiekaną natką pietruszki.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne