Przepis na Czosnkowe ozory na warzywach

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1834
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Przepis została dodana w dniu: 29.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2858 osób!
Na zdrowie!

Składniki

Jak zrobić Czosnkowe ozory na warzywach?

Do lekko posolonej wody włożyć pokrojoną cebulę. Dodać ozór, ugotować prawie do miękkości. Osączyć, odłożyć do wystygnięcia. Zdjąć skórę, mięso pokroić w plastry o grubości ok. 1 cm. Seler marchewki i pietruszki zetrzeć na tarce. Por i czosnek drobno pokroić. Na patelni rozgrzać margarynę. Podsmażyć na niej wszystkie warzywa, następnie zalać szklanką wody. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając. W naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwami: kawałki ozora i warzywa. Każdą z warstw posypać odrobiną pieprzu i przyprawą doi mięs. Piec ok. 40 minut w temp. 180 stopni. Posypać posiekaną natką pietruszki.

Podobne przepisy

Filety z kurczaka panierowane

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-06-25

Dodany przez: Teresa

Kategoria: Mięsne

Schabowe w sosie z warzywami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2011-11-13

Dodany przez: Emila

Kategoria: Mięsne

Spaghetti bolognese

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-06-27

Dodany przez: wilhelmina

Kategoria: Mięsne

Pierś kurczaka z marchewką i groszkiem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-08-02

Dodany przez: onana

Kategoria: Mięsne

Skrzydełka z miodem i ryżem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-08-03

Dodany przez: madi356

Kategoria: Mięsne

Kotlety mielone z pieczarkami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-06-22

Dodany przez: pacul

Kategoria: Mięsne