Przepis na Cukinia z piekarnika

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
5237
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie, Przetwory

Składniki

Jak zrobić Cukinia z piekarnika?

Piekarnik nagrzać do 120ºC. Umyte, wytarte do sucha cukinie pokroić na kawałki 3cm. Obsmażyć na oleju czosnek na złoto, uważając by go nie przypalić, dołożyć cukinię i smażyć ze wszystkich stron około 5 minut. Odsączyć cukinie z tłuszczu, posolić i ułożyć w słoiczkach. Zalać oliwą i pasteryzować.

Podobne przepisy

Sałatka z ogórków w zalewie curry

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2024-03-04

Dodany przez: alaaa

Kategoria: Przetwory

Parowane całe ziemniaczki

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-12-03

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Jarskie

Placki pieczarkowe

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-25

Dodany przez: kassik

Kategoria: Jarskie

Pieczarki duszone z jalapeno

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-11-05

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Jarskie

Kalafior w sosie serowym

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-11-24

Dodany przez: enia

Kategoria: Jarskie

Ogórki w czosnkowej zalewie

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2024-03-01

Dodany przez: alaaa

Kategoria: Przetwory