Przepis na Cukinia z piekarnika

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
5178
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie, Przetwory

Składniki

Jak zrobić Cukinia z piekarnika?

Piekarnik nagrzać do 120ºC. Umyte, wytarte do sucha cukinie pokroić na kawałki 3cm. Obsmażyć na oleju czosnek na złoto, uważając by go nie przypalić, dołożyć cukinię i smażyć ze wszystkich stron około 5 minut. Odsączyć cukinie z tłuszczu, posolić i ułożyć w słoiczkach. Zalać oliwą i pasteryzować.

Podobne przepisy

Chłodnik litewski – łatwy i szybki przpis

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-10-01

Dodany przez: VoytekK

Kategoria: Jarskie

Domowe placki

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-02-17

Dodany przez: buba00

Kategoria: Jarskie

Ogórki kwaszone 2010

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-12-25

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Przetwory

Gołąbki z kaszą kukurydziana i jęczmienną

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 125 min.

Data dodania: 2023-01-04

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Jarskie

Chleb w jajku

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-07-13

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Jarskie

Pikantny gęsty sos pomidorowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-24

Dodany przez: enia

Kategoria: Przetwory