Przepis na Ciasto z mleka w proszku

Ciasto z mleka w proszku
Czas całkowity 120 min
Porcje 24
Kategorie Ciasta
Oceń przepis:
(6 ocen)

ciasto

krem

Składniki

Jak zrobić Ciasto z mleka w proszku?

Ubić białka z 1 szkl cukru. Dodać żółtka, nadal ubijać. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Wymieszać. Ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem blachy. Piec w temperaturze 170’C przez 25 min. Ostudzić i przekroić na 2 części.

Zagotować mleko z cukrem i cukrem waniliowym. Ostudzić. Margarynę utrzeć, stopniowo dodawać ostudzone mleko z cukrem i mleko w proszku. Krem podzielić na 2 części. Jeden biszkopt wysmarować dżemem, to wysmarować pierwszą częścią masy, przykryć drugim biszkoptem, na wierzch wyłożyć resztę kremu. Posypać wiórkami czekoladowymi. Schłodzić w lodówce.

| | Wyświetlenia: 12078

Galeria zdjęć

Podobne przepisy

Tort z masą śmietanową

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-09-30

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Tort biszkoptowy o smaku kawowym

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-18

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Ciasta

Ciasto poduszkowiec

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-12-06

Dodany przez: malina

Kategoria: Ciasta

Paznokieć

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-31

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Biszkopt parzony

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-01-25

Dodany przez: zybi_01

Kategoria: Ciasta

Biszkopt z białą czekoladą

Ile porcji: 15

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2022-11-07

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Ciasta