Białka ubić na sztywno, z odrobinka soli,dodać cukier,cukier waniliowy,po jednym żółtku i dalej ubijać.
Na końcu dodać, obydwie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać.
Wylać na blaszkę(rozmiar blaszki 40×25) wysmarowaną masłem i wysypaną bułką tartą,lub wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 180°C około 50 min
Wlać mleko do wysokiego naczynia,wsypać śnieżkę, krem i ubijać aż masa pięknie nam urośnie i zgęstnieje.
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gotującej wody, wystudzić.
Gdy zacznie lekko się gęstnieć(kilka łyżek galaretki odlać do malutkiej miseczki do dekoracji wstawić do lodówki do zastygnięcia))wlać do ubitej masy i dobrze ubijać około 2 min.Na końcu dodać, pokrojone , wypestkowane czerwone winogrona i dobrze wymieszać.
Na wystudzone ciasto,wyłożyć masę winogronową,udekorować biało- czarną polewą(rozpuszczoną wg przepisu na opakowaniu) oraz galaretką i winogronami.Wstawiamy do lodówki, jak sernik na zimno.Smacznego
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta