Żółtka, margaryna, cukier, cukier waniliowy i śmietanę ubijamy mikserem. Dodajemy mąkę przesianą przez sito i proszek do pieczenia i ubijamy mikserem na małych obrotach. Gdy ciasto jest luźne, dosypać trochę mąki, zagnieść rękoma i odstawić na 1 godzinę w chłodne miejsce. Blachę prostokątną wyłożyć papierem do pieczenia i nanieść rozwałkowane ciasto. Nakłuć powierzchnię widelcem, piec 30 minut w 180 stopniach.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Skropić cytryną, dodać 2 łyżki cukru, łyżeczkę cynamonu, kisiel i wszystko wymieszać.
Po upieczeniu i schłodzeniu spodu nakładamy masę z jabłek, ubijamy pianę i układamy jako następną warstwę.
Kruszonka: mąkę wymieszać z cukrem, posiekać margarynę i wyrobić mikserem. Posypać na pianę z białek. Piec 30-35 minut w 180 stopniach.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery