Przygotowujemy biszkopt: żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy aromat, mąkę, proszek do pieczenia, proszek budyniowy i kakao. Wszystko mieszamy. Dodajemy białka ubite na sztywną pianę. Ciasto przekładamy do natłuszczonej wysypanej bułką tartą formy. Pieczemy 45 min w temp. 180 stopni c.
Przygotowujemy masę:
proszek budyniowy mieszamy z mąką a następnie przygotowujemy według przepisu na opakowaniu do budyniu używając 400 ml mleka. Budyń schładzamy. Masło ucieramy z żółtkami, dodając po łyżce zimnego budyniu i aromat. Dokładnie miksujemy na gładką masę. Biszkopt przekrawamy wzdłuż na trzy płaty.
Układamy pierwszy płat, część masy i przykrywamy drugim płatem. Do pozostałej masy dodajemy kakao i miksujemy na jednolitą masę, którą wykładamy na biszkopt, przykrywamy ostatnim płatem ciasta. Dowolnie ozdabiamy.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta