Przepis na Ciasto gruszkowe z migdałami

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1912
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Ciasto gruszkowe z migdałami?

Ciasto:
masło, cukier, sól, cukier waniliowy i cynamon utrzeć, wbijając po jednym jajku. Następnie
wsypywać porcjami mąkę przesianą z proszkiem
do pieczenia. Na koniec dodać jogurt i aromaty, dokładnie wymieszać.

Masa:
gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne. Miąższ pokroić w ćwiartki, skropić sokiem z cytryny.

Ciasto wylać do blachy wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu ułożyć gruszki, posypać je płatkami migdałowymi i cukrem. Piec 35-40 minut w temp. 175°C.

Podobne przepisy

Śmietanowiec truskawkowo-bananowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-01

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ciasta

Drożdżówka z serem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-30

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ciasta

Masa do karpatki

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2024-03-07

Dodany przez: Junior

Kategoria: Ciasta

Bułeczki pszenne z otrębami

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-09-10

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Ciasta

Morelowe ciasto

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-10-07

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Ciasta

Piernik żytni

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2023-01-12

Dodany przez: prosecco

Kategoria: Ciasta