Ciasto dyniowe bardzo proste w przygotowaniu. Udaje się absolutnie każdemu. Jeśli mamy dostep do gotowego puree z dyni przygotowanie ciasta zajmie 5 minut, tyle co wyjąć składniki, odmiezyć i wymieszać. Polecam, bo naprawdę łatwe i smaczne. Dodatkowo można to pyszne ciasto z dyni udekorowac lukrem, lub polewą czekoladowa i płatkami migdałowymi.
Receptura została opublikowana w dniu: 02.10.2014
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2387 odwiedzających!
Na zdrowie!
Dynię umyć, obrać i pokroic w kostkę. Przełozyć do garnuszka, wlać wodę, aby przykryło dynię i gotować aż zmięknie. Odcedzic dokładnie i zmiksować.
Wymieszać sypkie składniki – mąkę, cukier, proszek, sodę, sól i cynamon.
Do dyniowego puree dodać jajka i olej, po wymieszaniu dodać wsypać sypkie składniki i jeszcze raz wymieszać. Ciasto wlać do formy keksowej, wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą.
Piec 40 minut w temperaturze 180°C.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta