Przepis na Ciasto czereśniowe

Dodano przez:
Ile porcji:
12
Łączny czas przyrządzania:
65 min.
Czas przygotowania:
30 m
Czas pieczenia:
35 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1025
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Składniki

Jak zrobić Ciasto czereśniowe?

Masło ucieramy dodając porcjami cukier, sól, jajka, przesianą i wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę, proszek budyniowy i mleko. Ciasto przekładamy do natłuszczonej formy. Na wierzchu układamy owoce i posypujemy migdałami. Pieczemy ok. 35 min. W piekarniku nagrzanym do 180 stopni c. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.

Podobne przepisy

Kruche rożki z marmoladą

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-26

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Migdałowe ciasteczka świąteczne

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-07-06

Dodany przez: ewasylwia

Kategoria: Ciasta

Tort waflowy z masą orzechową

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-02-22

Dodany przez: lawina

Kategoria: Ciasta

Szybka rolada

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-10-25

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Kubuś

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-09-13

Dodany przez: malg0kolczyk0wnia

Kategoria: Ciasta

Rolada waflowa z pianką

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-12-03

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Ciasta