Ciasto najsmaczniejsze jest na następny dzień, kiedy herbatniki zmiękną.
Upiec jak każde ucierane ciasto, zaczynając od masła i cukru, dodając po jednym jajku. Na końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dodać również sok z cytryny. Ucierać mikserem. Piec około 25 minut. W trakcie pieczenia ugotować budyń w/g przepisu na opakowaniu. Na gorące ciasto wylać budyń, rozsmarować i pozostawić do ostygnięcia. Śmietankę ubić na sztywno pod koniec dodając żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody. Masę wyłożyć na ciasto z budyniem. Na masie ułożyć herbatniki maślane (kruche prostokątne). Składniki na polewę dokładnie wymieszać i wylać na ułożone herbatniki. Można udekorować wiórkami kokosowymi, orzechami włoskimi, wiórkami czekoladowymi, suszoną żurawiną. Latem świeżymi owocami.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta