Przepis na Ciasto z nadzieniem jabłkowo- gruszkowym

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
4574
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Zdjęcia

ciasto

nadzienie

dodatkowo

  • cukier puder

Jak zrobić Ciasto z nadzieniem jabłkowo- gruszkowym?

Wszystkie składniki na ciasto należy dokładnie ze sobą wymieszać i zagnieść ciasto. Podzielić je na dwie części i odstawić do schłodzenia w lodówce. Jabłka i gruszki należy umyć, obrać ze skórki i pokroić w plasterki, owoce uprażyć wraz z cukrem i cynamonem, zagęścić bułką tartą. Odstawić do przestygnięcia. Ciasto wyłożyć do blaszki podnosząc brzegi, na ciasto wyłożyć nadzienie owocowe, przykryć resztą ciasta, nakłuć ciasto widelcem. Piec około 45- 55 minut w temp. 180 stopni. Posypać cukrem pudrem.

Podobne przepisy

Kruche ciasteczka

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-10

Dodany przez: rfima

Kategoria: Ciasta

Ciasto z buduniem i galaretką

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-06-06

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Ciasto rodzynkowe

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-10-05

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Ciasta

Leniwe pierogi

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-02-05

Dodany przez: Natasza

Kategoria: Ciasta

Ciasto winogronowe

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-03-24

Dodany przez: anullka7

Kategoria: Ciasta

Babka piaskowa

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 65 min.

Data dodania: 2023-01-07

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Ciasta