Pyszne ciasteczka z masłem orzechowym, dla dorosłych i dla dzieci, a zwłaszcza dla fanów masła orzechowego. Kruche, bardzo chrupiące na zewnątrz z miękkim środkiem, ciągnącym się niemal jak krówka ciągutka 🙂 Zachwycają absolutnie każdego, łatwe w przygotowaniu oraz co ważne szybko się je piecze 🙂 Wg gustu można masło orzechowe gładkie zastąpić chrupiącym – crunchy, albo zamienić na masło z nerkowców, orzechów laskowych bądź migdałów.
Receptura została opublikowana w dniu: 27.11.2014
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2091 osób!
Bon Appétit!
Miękkie masło zmiksować z cukrem na puch. Dodać jajko, esencję waniliową, masło orzechowe i ponownie zmiksować. Mąkę przesiać z sola i soda i dodać do maślanej masy. Wymieszać dokładnie. Na blachę wyłożoną papierem nakładać porcje ciasta wielkości orzecha włoskiego. Spłaszczać widelcem, aby uzyskać 'kratkę’. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec do 10 minut. Pozostawić do ostygnięcia i zdejmować szpatułką.
Kategoria: Kuchnia amerykańska
Kategoria: Kuchnia amerykańska
Kategoria: Kuchnia amerykańska
Kategoria: Kuchnia amerykańska
Kategoria: Desery