Kurczak Buffalo to najbardziej znana potrawa z kurczaka prosto z Buffalo w stanie Nowy York.
Marynowane w bardzo ostrych przyprawach skrzydełka mają chrupiącą skórkę i miękkie mięso w środku.
Najlepiej podawać je z dipem serowym bądź sosem na bazie śmietany i czosnku.
Skrzydełka umyć i osuszyć.
Oliwę zmiksować z octem winnym i sosem tabasco.
Polać mieszanką skrzydełka i posypać pieprzem zwykłym, cayenne oraz solą. Dokładnie wymieszać, aby przyprawy oblepiły mięso. Przykryć, aby nie wysychały i odstawić na 2 godziny w zimne miejsce. Rozgrzać grilla i piec skrzydełka na brązowy kolor z obu stron.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Kuchnie świata