Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić ze szczyptą soli, powoli dodawać cukier. Ciągle miksując dodać żółtka i kilka kropel zapachu waniliowego. Chwilkę miksować. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Przełożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem i bułką tartą. Piec w 170 stopniach ok. 25-30 minut. Ostudzić. Przekroić na 4 płaty. Margaryna powinna być w pokojowej temperaturze aby dobrze ją zmiksować. Wiórki kokosowe zmielić. 2 szklanki mleka zagotować a w połówce rozrobić budyń. Gdy mleko się zagotuje wsypać zmielone wiórki kokosowe i ciągle mieszać. Wlać rozrobiony proszek budyniowy i dokładnie wymieszać. Zdjąć z ognia i ostudzić. Margarynę dokładnie utrzeć (zmiksować z cukrem pudrem)dodawać po łyżeczce zimnego budyniu ciągle miksując. Na koniec dodać łyżeczkę soku z cytryny i wymieszać. Płaty biszkoptowe nasączyć herbatą i rozkładać masę na każdy płat. Na wierzch posypać kakaem.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta