Drożdże rozmieszać z lekko ciepłym mlekiem, całym jajkiem i cukrem, następnie odstawić do wyrośnięcia. Mąkę pszenną przesiać na stolnicę, dodać do niej rozczyn drożdżowy, następnie roztopione masło( nie może być gorące!) sól i wyrobić ciasto. Ciasto odstawić do wyrośnięcia. Cebulę należy pokroić w półplasterki, następnie podsmażyć na oliwie( zeszklić) wraz z liściem laurowym i zielem angielskim, przyprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem. Ciasto drożdżowe rozwałkować i wycinać z niego przy użyciu szklanki koła, nakładać na nie farsz cebulowy i formować niby pierożki lub kłaść okrągłe placuszki. Z wierzchu smarować roztrzepanym żółtkiem i piec w piekarniku przez około 15- 20 minut na złoty kolor. Temperatura pieczenia powinna wynosić 180 stopni.
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet