Smaczny dodatek do dań obiadowych.
Receptura została dodana w dniu: 16.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2776 odwiedzających!
Bon Appétit!
Grzyby umyć, pokroić, podlać odrobiną wody i dusić na małym ogniu ok. 30 minut. Grzyby osączyć, zemleć. Cebule obrać, posiekać, podsmażyć na oleju. Do grzybów dodać jajko, namoczone w mleku i odciśnięte bułki, pieprz, sól oraz cebulkę. Jeśli masa będzie za rzadka, dosypać tartej bułki. Wymieszać, uformować kotlety, obtoczyć w tartej bułce i usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać z frytkami, ziemniakami oraz świeżo przygotowaną surówką.
Kategoria: Grzyby
Kategoria: Grzyby
Kategoria: Grzyby
Kategoria: Grzyby
Kategoria: Grzyby
Kategoria: Grzyby