Przepis na Borowikowe kotlety

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1750
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Grzyby

Smaczny dodatek do dań obiadowych.

Receptura została dodana w dniu: 16.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2776 odwiedzających!
Bon Appétit!

Zdjęcia

Składniki

  • grzyby świeże(borowików lub inne, jakimi dysponujemy) 1 kg
  • jajko 1 szt
  • cebula 2 szt średniej wielkości
  • czerstwa bułka (pszenna) 2 szt
  • mleko (słodkie) 3/4 szklanki
  • olej
  • tarta bułka
  • sól
  • pieprz

Jak zrobić Borowikowe kotlety?

Grzyby umyć, pokroić, podlać odrobiną wody i dusić na małym ogniu ok. 30 minut. Grzyby osączyć, zemleć. Cebule obrać, posiekać, podsmażyć na oleju. Do grzybów dodać jajko, namoczone w mleku i odciśnięte bułki, pieprz, sól oraz cebulkę. Jeśli masa będzie za rzadka, dosypać tartej bułki. Wymieszać, uformować kotlety, obtoczyć w tartej bułce i usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać z frytkami, ziemniakami oraz świeżo przygotowaną surówką.

Podobne przepisy

Smażone pierożki z grzybami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-04

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Grzyby

Racuchy z pieczarkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-12-14

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Grzyby

Uszka z grzybowym farszem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-20

Dodany przez: Wiera

Kategoria: Grzyby

Omlet truflowy

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-11-04

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Grzyby

Marynowane zielonki gąski

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-21

Dodany przez: ben-ka

Kategoria: Grzyby

Pieczarki panierowane

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-03

Dodany przez: ondrasz

Kategoria: Grzyby