Receptura została dodana w dniu: 17.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2549 osób!
Smacznego!
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę i ubijając dodawać cukier i po jednym żółtku. Następnie mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Masę należy mieszać delikatnie. Ciasto przelać do wysmarowanej masłem i wysypanej mąką blaszki i piec około 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po wystudzeniu biszkopt należy przekroić na dwa blaty. Śmietanę ubić z cukrem waniliowym, cukrem pudrem i ajerkoniakiem, na koniec dodać wcześniej rozpuszczoną wg przepisu na opakowaniu żelatynę. Tak przygotowanym kremem przełożyć blaty biszkoptu. Posypać cukrem pudrem, udekorować.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta