Jajka ubic z cukrem do białości, dodać olej i ciagle ubijać. Przesiac mąkę z proszkiem i solą. Ciagle ubijajać mase zółtkowo-olejową dodawac partiami mąkę.
Ciasto przełożyć do tortownicy wysmarowanej masłem i wysypanej bułka tartą.
Piec pół godziny w 190 stopniach.
Krem:
ubić śmietankę kremówkę z cukrem i śmietan-fiksem. 1/3 kremu odłożyć a resztę wymieszać z wiśniami (wydrylowanymi!!) z kompotu.
Ostygnięty biszkopt przekroić na połowę. Dolną część posmarować wewnątrz kremem z wiśniami, przykryć górna częścią.
Pozostałym kremem wysmarować wierzch i boki ciasta. A następnie obsypać całe ciasto utarta czekoladą.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta