Przepis na Biszkopt z jeżynami i bitą śmietaną

Dodano przez:
Ile porcji:
10
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
856
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Zdjęcia

ciasto

masa śmietanowa

dodatkowo

  • jeżyny 30 dag

Akcesoria

  • miska
  • mikser
  • tortownica
  • łyżka

Jak zrobić Biszkopt z jeżynami i bitą śmietaną?

Żółtka oddzielić od białek. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać do nich obie mąki i proszek do pieczenia. Białka ubić ze szczyptą soli. Sztywną pianę z białek dodawać po łyżce do masy i delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do blaszki i piec w temp. 180 stopni przez 30- 35 minut.
Kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder oraz rozpuszczoną w odrobinie wody żelatynę. Masę śmietanową wyłożyć na biszkopt. Udekorować jeżynami.

Podobne przepisy

Ciasto z kokosem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-05-27

Dodany przez: netha

Kategoria: Ciasta

Zwykła drożdżówka

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2022-12-14

Dodany przez: malina

Kategoria: Ciasta

Jabłkowy strudel

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-06-12

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Sernik na kruchym spodzie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-06-20

Dodany przez: netha

Kategoria: Ciasta

Biszkopt z kremem jogurtowym

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-13

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Śmietanowiec cytrynowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-02

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ciasta