Przepis na Biszkopt z jeżynami i bitą śmietaną

Dodano przez:
Ile porcji:
10
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
826
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Zdjęcia

ciasto

masa śmietanowa

dodatkowo

  • jeżyny 30 dag

Akcesoria

  • miska
  • mikser
  • tortownica
  • łyżka

Jak zrobić Biszkopt z jeżynami i bitą śmietaną?

Żółtka oddzielić od białek. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać do nich obie mąki i proszek do pieczenia. Białka ubić ze szczyptą soli. Sztywną pianę z białek dodawać po łyżce do masy i delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do blaszki i piec w temp. 180 stopni przez 30- 35 minut.
Kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder oraz rozpuszczoną w odrobinie wody żelatynę. Masę śmietanową wyłożyć na biszkopt. Udekorować jeżynami.

Podobne przepisy

Keks Dorotki

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-20

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ciasta

Ciasto kruche z truskawkami bezą

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-03-17

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ciasta

Pierniczki Zosia 1

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-09

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Ciasta

Królewiec z jagodowym kremem

Ile porcji: 18

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-12-13

Dodany przez: ewasylwia

Kategoria: Ciasta

Ciasto Walewskiej

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-22

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Murzynek przekładany

Ile porcji: 30

Czas przyrządzenia: 110 min.

Data dodania: 2022-11-30

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Ciasta