Przepis na Biszkopt przekładany

Dodano przez:
Ile porcji:
20
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
60 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2067
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta, Desery

Zdjęcia

na ciasto

Składniki

  • biały ser 75 dag
  • galaretka cytrynowa 1 op
  • żelatyna 2 łyżeczki
  • masło [0,25] 1/2 szt
  • jajko 1 szt
  • rodzynki 1 szkl
  • czekolada 1 szt
  • dżem

Jak zrobić Biszkopt przekładany?

Jajka wybić oddzielając żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier, żółtka i wodę. Na koniec wmieszać sypkie składniki. Przełożyć do przygotowanej blaszki i piec ok 35 min w 180 stopniach. Wystudzić i przekroić na połowy. Żelatynę zalać ok 1/2 szklanki gorącej wody i rozmieszać. Dodać galaretkę i mieszać tak długo aż się rozpuści. Jajko, masło i cukier zmiksować. Miksując dodawać ser. Na koniec dodać przestudzoną ale płynną galaretkę. Wmieszać opłukane rodzynki i połamaną czekoladę. Dolną część placka posmarować dżemem i wyłożyć przygotowaną masę. Przykryć drugą częścią ciasta i lekko docisnąć. Schłodzić. Polać polewą albo dowolnie udekorować.

Podobne przepisy

Lody waniliowo-czekoladowe

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-21

Dodany przez: monika4

Kategoria: Desery

Ciasto śliwkowe

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-29

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ciasta

Mazurek z polewą czekoladową

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-10-30

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Zakwas z mąki zytniej

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-08-29

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Ciasta

Chruściki

Ile porcji: 19

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2024-03-07

Dodany przez: mati

Kategoria: Desery

Deser z jabłek

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-09-25

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Desery