Przepis na Biszkopt przekładany

Dodano przez:
Ile porcji:
20
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
60 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2083
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta, Desery

Zdjęcia

na ciasto

Składniki

  • biały ser 75 dag
  • galaretka cytrynowa 1 op
  • żelatyna 2 łyżeczki
  • masło [0,25] 1/2 szt
  • jajko 1 szt
  • rodzynki 1 szkl
  • czekolada 1 szt
  • dżem

Jak zrobić Biszkopt przekładany?

Jajka wybić oddzielając żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier, żółtka i wodę. Na koniec wmieszać sypkie składniki. Przełożyć do przygotowanej blaszki i piec ok 35 min w 180 stopniach. Wystudzić i przekroić na połowy. Żelatynę zalać ok 1/2 szklanki gorącej wody i rozmieszać. Dodać galaretkę i mieszać tak długo aż się rozpuści. Jajko, masło i cukier zmiksować. Miksując dodawać ser. Na koniec dodać przestudzoną ale płynną galaretkę. Wmieszać opłukane rodzynki i połamaną czekoladę. Dolną część placka posmarować dżemem i wyłożyć przygotowaną masę. Przykryć drugą częścią ciasta i lekko docisnąć. Schłodzić. Polać polewą albo dowolnie udekorować.

Podobne przepisy

Babka piaskowa

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 65 min.

Data dodania: 2023-01-07

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Ciasta

Biszkopt z kremem ajerkoniakowym

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2024-02-19

Dodany przez: blagro1

Kategoria: Desery

Gofry delikatne

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-17

Dodany przez: testera

Kategoria: Desery

Ciasto z masą mandarynkową

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-02-08

Dodany przez: madi356

Kategoria: Ciasta

Śmietanowiec na biszkoptach

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-02

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ciasta

Biszkoptowe z jabłkami

Ile porcji: 25

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2022-12-01

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Ciasta