Przepis na Biały łosoś

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
3352
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Przepis została opublikowana w dniu: 29.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2334 osób!
Na zdrowie!

Składniki

  • plastry wędzonego łososia 20 dag
  • serek topiony 1 kostka
  • biały ser 15 dag
  • szczypiorek 1 garśc
  • czosnek 2 ząbki
  • pieprz

Jak zrobić Biały łosoś?

Czosnek zmiażdżyć. Biały ser przetrzeć przez sito i zmiksować z serkiem topionym, czosnkiem i posiekanym szczypiorkiem, doprawić do smaku pieprzem. Płaty łososia ułożyć tak, aby zachodziły na sie­bie, tworząc prostokąt, resztki łososia dro­bno posiekać i wymieszać z kremem. Krem rozsmarować na płatach łososia, zwinąć roladę i zawinąć w płat folii spo­żywczej. Włożyć do lodówki przynajmniej na 3 godziny. Wyjąć, pokroić w plaste­rki i podawać z pieczywem.

Podobne przepisy

Pstrąg w panierce

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2022-07-10

Dodany przez: malinka

Kategoria: Ryby

Smażone dzwonko z łososia

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2012-04-16

Dodany przez: monciasz

Kategoria: Ryby

Śledzie w sosie jogurtowo-czosnkowym

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 240 min.

Data dodania: 2011-04-19

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Karp smażony w mące

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-10

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Ryby

Śledź w sosie musztardowo-kawiorowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 720 min.

Data dodania: 2011-04-20

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Hekele śląska sałatka śledziowa

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2011-08-16

Dodany przez: bernika

Kategoria: Przekąski