Przepis na Bakłażany faszerowane

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1314
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Składniki

Jak zrobić Bakłażany faszerowane?

Bakłażany obrać ze skóry, podzielić na połowy i sparzyć wrzątkiem. Ryż ugotować na sypko, ostudzić. Cebulę posiekać i przesmażyć, grzyby ugotować i posiekać; dodać do ryżu. Masę doprawić. Połówki bakłażanów oprószyć mąką i napełnić przygotowanym farszem. Włożyć do naczynia, podlać wywarem z grzybów i dusić do miękkości. Następnie zaprawić śmietaną i mąką. Podawać z ziemniakami.

Podobne przepisy

Sajgonki z kapusta kiszoną i barszczem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-15

Dodany przez: bernika

Kategoria: Jarskie

Kluski na parze na słodko

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-11-25

Dodany przez: enia

Kategoria: Jarskie

Twarogowa pasta do kanapek

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-09-14

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Jarskie

Krokiety pieczarkowe

Ile porcji: 7

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2022-09-29

Dodany przez: PatrycjaDyderska

Kategoria: Jarskie

Ziemniaki pieczone z bazylią i masełkiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-09

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Jarskie

Smażona kaszanka

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-23

Dodany przez: madi356

Kategoria: Jarskie