Margarynę rozpuszczamy, ucieramy z cukrem i żółtkami na gładką masę. Dodajemy szklankę mąki pszennej przesianej z proszkiem do pieczenia oraz mąkę ziemniaczaną, po czym dokładnie mieszamy. Wlewamy pół szklanki mleka, wsypujemy zawartość torebki z cukrem waniliowym, skórkę pomarańczową i po raz kolejny mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do masy, delikatnie mieszając łyżką, obrane i 'pokrojone’ mandarynki obsypujemy odrobiną mąki pszennej i dodajemy do ciasta. Formę smarujemy tłuszczem, obsypujemy bułką tartą i przekładamy do niej masę. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni i przez godzinę pieczemy w nim ciasto. Po wyjęciu można udekorować lukrem i skórką pomarańczy.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta