Przepis na Babka rodzynkowa klasztorna

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1345
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Składniki

Jak zrobić Babka rodzynkowa klasztorna?

Utrzyj miękką margarynę z cukrem na pulchną masę. Nie przerywając ucierania dokładaj po 1 całym jajku i po łyżce maki wymieszanej z proszkiem do pieczenia oraz solą. Wlej do masy odmierzone porcje sherry i rumu, dodaj cynamon i gałkę muszkatołową, wymieszaj. Na koniec dodaj rodzynki, wcześniej opłukane, dobrze odsączone i odtoczone w mące. Przełóż ciasto do natłuszczonej i posypanej bułką tarta formy babkowej, piec około godziny w temp 180stC. Przygotuj lukier, ucierając na gładką masę cukier puder z 2 łyżkami wody. Następnie za pomocą pędzelka polukruj babkę.

Podobne przepisy

Czekoladowa baba wielkanocna

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-10-14

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Ciasta

Zebra z coca colą

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-07-02

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ciasta

Rogaliki „TOPIELCE”

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-19

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Inwalida

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-05-05

Dodany przez: netha

Kategoria: Ciasta

Śmietanowiec na biszkopcie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-01

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ciasta

Kruche babeczki z galaretką

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2022-11-05

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Ciasta