Przepis na Babka kakaowa

Dodano przez:
Ile porcji:
10
Łączny czas przyrządzania:
75 min.
Czas przygotowania:
20 m
Czas gotowania:
55 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
954
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Babka kakaowa?

Jajka i cukier ubijamy. Wsypujemy przesiane mąki, proszek do pieczenia i kakao. Mieszamy. Na koniec wlewamy powoli porcjami gorącą margarynę. Dokładnie mieszamy. Dodajemy cukier waniliowy i aromat. Mieszamy. Gotowe ciasto przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy ok. 55 min w temp. 190 stopni c. Gotowa wystudzoną babkę możemy polać polewą czekoladową.

Podobne przepisy

Galette z imbirem i gruszkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2023-01-13

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Ciasta

Ciasto drożdzowe z nadzieniem makowo – cukiniowym

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-08-30

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Ciasta

Ciasto mojej mamy Shrek

Ile porcji: 40

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-12-04

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Ciasta

Ciasteczka z powidłami

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-10-05

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Ciasta

Ciasto z wiśniami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-19

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ciasta

Ciasteczka z polewą czekoladową.

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2022-10-29

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Ciasta