Receptura została dodana w dniu: 06.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2894 osób!
Na zdrowie!
Mąkę przesianą przez sito, proszek do pieczenia, sodę i kakao włożyć do dużej miski. Mleko, olej oraz jajko włożyć do drugiego naczynia i dokładnie połączyć ze sobą. Leiste składniki dodać do sypkich i połączyć je mieszając. Czekolady połamać na drobne kawałki. 2/3 czekoladowych kawałków dodać do masy, a pozostałą 1/3 odłożyć do posypania babeczek. Przygotować ok. 16 papierowych foremek do babeczek. Najlepiej papierowe foremki włożyć do metalowych, bądź użyć dodatkowo formy do muffinek. Foremki wypełnić masą mniej więcej do połowy, posypać pozostałymi kawałkami czekolady. Piec 20 minut w temp. 200 stopni. Babeczki z tego przepisu to najlepsze babeczki czekoladowe jakie udało mi się upiec 🙂
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery