Przepis na Antrykot marymowany

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
3985
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Podawać z purre z zielonego groszku.

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Antrykot marymowany?

Mięso opłukać, usunąć kość grzbietową, pokrajać na plastry wzdłuż kości żebrowych i zamarynować na 12 godz. w winie wymieszanym z łyżką oliwy z obraną i posiekaną na plastry cebulą, listkiem laurowym, tymiankiem. Wyjąć mięso z marynaty, osuszyć, obsmażyć na patelni z obu stron na ostrym ogniu na oliwie, przełożyć do rondla do miękkości. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Podobne przepisy

Pierś gotowana na parze

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-03-01

Dodany przez: Junior

Kategoria: Mięsne

Biała kiełbasa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-07

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Mięsne

Pieczona karkówka na zimno

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2022-09-07

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Gulasz do kaszy

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-09-08

Dodany przez: emilia9n

Kategoria: Mięsne

Rolowany boczek

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2024-01-13

Dodany przez: kiziolek20

Kategoria: Mięsne

Gołabki z mięsem

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-31

Dodany przez: malinka

Kategoria: Mięsne