Przepis na Pikantne udka kurczaka – ayam goreng

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
100 min.
Czas przygotowania:
100 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1479
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Przepis z kuchni wietnamskiej

Zdjęcia

Składniki

  • pałki z kurczaka 1/2 kg
  • mąka kukurydziana 1 szkl
  • sól 1/2 łyzeczki
  • kolendra mielona 2 łyżeczki
  • kmin rzymski 2 łyzeczki
  • olej 3 łyżki

Jak zrobić Pikantne udka kurczaka – ayam goreng?

Udka umyć, oprószyć solą i pieprzem, odstawić na 1h. Piekarnik rozgrzać do 200 st. Teflonową formę lub blaszkę lekko przetrzeć olejem. W misce wymieszać mąkę, kumin, pieprz, sól, kolendrę, chili.

Każdy kawałek mięsa obtoczyć dokładnie w mieszance i ułożyć na blaszce do pieczenia. Skropić olejem i piec ok 30-40 minut w zależności od tego jak duże mamy kawałki mięsa czy to są same pałki czy udka. Gotowe powinny być złote i chrupiące.

Podobne przepisy

Bułki z parówką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-08-17

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Mięsne

Wątróbka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-04-17

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Mięsne

Pieczona szynka

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-02-21

Dodany przez: Trishelle

Kategoria: Mięsne

Wywar mięsny

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-10-25

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Mięsne

Udziec z indyka pieczony

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 240 min.

Data dodania: 2022-09-24

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Skrzydełka z miodem i ryżem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2024-01-27

Dodany przez: madi356

Kategoria: Mięsne