Jajka ugotować na twardo, ostudzić w zimnej wodzie. Obrać ze skorupek, przekroić na pół. Ściąć nieco spodu, by się nie przewracały. Wydrążyć żółtka. Czosnek oraz dymkę obrać, pokroić w cienkie plasterki. Kolendrę opłukać, oderwać listki. Awokado przeciąć na pół, usunąć pestkę, łyżką wdrążyć miąższ, skropić sokiem z cytryny. Do blendera wrzucić żółtka, awokado, dymkę, czosnek, majonez, parmezan, kolendrę. Zmiksować na gładką masę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Masę przełożyć do szprycy, napełnić łódeczki z białka. Jajka faszerowane ułożyć na półmisku wyścielonym liśćmi sałaty, posypać mieloną słodką.
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski