Przepis na Krokieciki pieczarkowe

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
20 min.
Czas przygotowania:
15 m
Czas smażenia:
5 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1651
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przekąski

Zdjęcia

Składniki

Panierka

  • jajko 1 szt
  • byłka tarta 1 szkl

Jak zrobić Krokieciki pieczarkowe?

Pieczarki umyć, drobno pokroić i usmażyć. Szynkę kroimy w drobną kostkę, ser ścieramy na tarce. Usmażone, zimne pieczarki mieszamy z serem, szynką i bułką tartą (2-3 łyżki). Dodajemy żółtka i przyprawiamy solą, pieprzem do smaku. Z przygotowanej masy formujemy wałeczki, panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu.

Podobne przepisy

Mortadelowe miseczki Kasi

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 37 min.

Data dodania: 2022-12-29

Dodany przez: kasiaw

Kategoria: Przekąski

Naturalny sos borówkowy do makaronu, parowańcy

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-09-07

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Jarskie

Placuszki z gotowanych ziemniaków

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-15

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Jarskie

Danie z brukselki na ciepło

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-11-27

Dodany przez: Emila

Kategoria: Przekąski

Racuchy o smaku kiwi

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-12-31

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Przekąski

Domowa pizza wiejska

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-26

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Przekąski