Przepis na Fasolka po bretońsku nowa

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
100 min.
Czas przygotowania:
60 m
Czas gotowania:
40 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1880
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Kuchnie świata

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Fasolka po bretońsku nowa?

Fasolkę jaś nową nie musimy moczyć, starą moczymy w wodzie przez całą noc. Fasolkę jaś gotujemy w wodzie aż będzie miękka. Nowa fasolka gotuje się bardzo szybko, dodajemy pod koniec przyprawy. Mąkę i przecier pomidorowy również, jeszcze chwilkę pogotujemy pod przykryciem i od razu można podawać do chlebka, dobra jest również na kolejne dni. Jak mamy nieco więcej możemy zawekować w słoikach.

Podobne przepisy

Mortadela z serem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2022-12-13

Dodany przez: Asus

Kategoria: Kuchnie świata

Pesto z makaronem

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 12 min.

Data dodania: 2023-01-06

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Kuchnia włoska

Kurczak teriyaki w panierce panko

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 96 min.

Data dodania: 2022-11-01

Dodany przez: bernika

Kategoria: Kuchnie świata

Biscotti z czekoladą i migdałami

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-01-13

Dodany przez: prosecco

Kategoria: Kuchnia włoska

Avocado na słodko

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2022-12-04

Dodany przez: VoytekK

Kategoria: Desery

Ciasto z kremem tiramisu

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-12

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta