Przepis na Zupa z rzeżuchy

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
672
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Przepis została dodana w dniu: 17.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2857 osób!
Smacznego!

Składniki

Jak zrobić Zupa z rzeżuchy?

Jajka należy ugotować na twardo. Ziemniaka obrać i pokroić w kosteczkę. Cebulę wraz z czosnkiem posiekać i podsmażyć na maśle. Warzywa zalać bulionem i gotować do momentu, aż ziemniak będzie miękki. Następnie dodać posiekaną drobniutko rzeżuchę i zmiksować zupę. Zaprawić śmietaną wymieszaną z jogurtem naturalnym i doprawić do smaku. Podawać z jajkami ugotowanymi na twardo.

Podobne przepisy

Dip szczypiorkowo-czosnkowy

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2022-07-03

Dodany przez: monika4

Kategoria: Zupy

Witaminki do zupy

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-08-15

Dodany przez: Junior

Kategoria: Zupy

Barszcz z kapustą

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-11

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zupy

Kapuśniak z nutką wędzonki

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2011-12-21

Dodany przez: malina

Kategoria: Zupy

Leczo Leczo

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-06-24

Dodany przez: Olka

Kategoria: Mięsne

Marchwianka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-02

Dodany przez: efka

Kategoria: Zupy