Przepis na Zupa z mięsem mielonym i fasolą

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1833
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Receptura została dodana w dniu: 06.08.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2015 osób!
Smacznego!

Składniki

  • liść laurowy 1 szt
  • olej do smażenia
  • mielone mięso wołowe 0,5 kg
  • papryka czerwona 1 szt
  • papryka zielona 1 szt
  • seler naciowy 2 łodygi
  • ziemniaki 6 szt
  • koncentrat pomidorowy 2 łyżki
  • czerwona fasola 1 puszka
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku
  • słodka papryka do smaku
  • kukurydza konserwowa 6 łyżek
  • woda 6 szklanek

Jak zrobić Zupa z mięsem mielonym i fasolą?

Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso, doprawiamy do smaku. W dużym garnku zagotowujemy wodę, wrzucamy liść laurowy i podsmażone mięso. Gotujemy 10 min. Wkładamy drobno pokrojone papryki i selery. Następnie dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy aż wszystkie składniki będą miękkie. Dodajemy koncentrat, odsączoną kukurydzę i fasolę. Doprawiamy do smaku i gotujemy jeszcze ok. 5-10 min.

Podobne przepisy

Tczewski chrzan

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-01-22

Dodany przez: lawina

Kategoria: Zupy

Zupa krem z cukinii z czosnkowymi krewetkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 42 min.

Data dodania: 2022-10-31

Dodany przez: bernika

Kategoria: Zupy

Zupa myśliwska

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-24

Dodany przez: anullka7

Kategoria: Zupy

Krokiety smażone

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-10-10

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Zupy

Chłodnik na maślance

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2022-09-01

Dodany przez: bernika

Kategoria: Zupy

Czerwony barszczyk do uszek

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-11-15

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Zupy