Przepis na Zupa Vichyssoise

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1104
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Receptura została opublikowana w dniu: 14.02.2024
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2337 osób!
Smacznego!

Składniki

Akcesoria

  • blender

Jak zrobić Zupa Vichyssoise?

Pora myjemy i kroimy na plasterki tylko biała część. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. W garnku roztapiamy masło i podsmażamy na nim pory, ziemniaki, tak aby się nie zarumieniły. Zalewamy bulionem i gotujemy 20 min. Zupę miksujemy blenderem i doprawiamy do smaku oraz zabielamy śmietaną. Odstawiamy do wystygnięcia. Zupę podajemy na zimno z ciepłymi grzankami. Można posypać drobno posiekanym szczypiorkiem.

Podobne przepisy

Zupa z kaszą

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-06

Dodany przez: Trishelle

Kategoria: Zupy

Kapuśniak – po staropolsku- nowocześnie

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-13

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Zupy

Dressing francuski

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-07-01

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Zupa buraczkowa ze sliwkami

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2022-12-31

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Zupy

Krem marchewkowy

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2022-09-22

Dodany przez: enia

Kategoria: Zupy

Rosół Galijski

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-08-27

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Zupy