Przepis na Zupa rybna bostońska

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1031
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Składniki

Jak zrobić Zupa rybna bostońska?

Zdjąć filety z dorsza, usunąć skórę i kręgosłup, rybę pokrajać na małe kawałki. Przygotować wywar, zalewając kręgosłup i skórę wodą (1, 5 l), dodając całą cebulę, liść laurowy, sól i pieprz; gotować 20 min. ; przecedzić. Słoninę drobno pokrajać, stopić i dodać 2 posiekane cebule, przesmażyć, nie dopuszczając do zrumienienia. Rozprowadzić mąkę wystudzonym wywarem, wlać do przesmażonej cebuli, dodając obrane i pokrajane w kostkę ziemniaki. Po 15 min. Gotowania dodać kawałki dorsza i gotować ok. 20 min. Na małym ogniu. Wlać mleko i zagotować, przyprawiając ewentualnie zupę solą do smaku. Podawać bardzo ciepłą.

Podobne przepisy

Barszcz cynamonowy

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-08-31

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Zupy

Zakwas na żur

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-04-17

Dodany przez: Lukrecja

Kategoria: Zupy

Kasza manna na mleku (samir)

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-04-06

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Zupy

Zupa na wędzonce

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-07-26

Dodany przez: malinka

Kategoria: Zupy

Płatki na mleku

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-10-22

Dodany przez: emilia9n

Kategoria: Zupy

Zasmażka do zupy

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2024-03-05

Dodany przez: Junior

Kategoria: Zupy