Przepis na Zupa pomidorowa ze śmietaną

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2796
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Zdjęcia

Składniki

do zasmażki

  • maslo 1 łyżka

Jak zrobić Zupa pomidorowa ze śmietaną?

Pomidory płuczemy, kroimy na kawałki, usuwamy pestki. Nastawiamy przygotowane pomidory na ogień dokładając do nich masło. Gdy pomidory są już miękkie dokładamy liść laurowy, zagotowujemy, zdejmujemy z ognia i przecieramy przez sito. Robimy jasną zasmażkę z masła i mąki. Rozprowadzamy zasmażkę w wywarze jarzynowym. Przetarte pomidory zalewamy śmietaną i zagotowujemy, a po zagotowaniu mieszamy z wywarem, dodajemy sól i cukier do smaku, oraz posiekaną zieleninę. Podajemy, z makaronem, ryżem lub grzankami.

Podobne przepisy

Zupa kalafiorowo-warzywna

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-10-15

Dodany przez: Martinus

Kategoria: Zupy

Barszcz z jabłkiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-14

Dodany przez: dorlill

Kategoria: Zupy

Pyszny rosołek

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2024-03-16

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Zupy

Czysta zupa jarzynowa z makaronem i jajkiem

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-11-04

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Zupy

Chłodnik ogórkowy na upalne dni

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2024-03-23

Dodany przez: bernika

Kategoria: Zupy

Barszcz czerwony zabielany

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-12-25

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy