Przepis na Zupa pomidorowa ze śmietaną

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2819
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Zdjęcia

Składniki

do zasmażki

  • maslo 1 łyżka

Jak zrobić Zupa pomidorowa ze śmietaną?

Pomidory płuczemy, kroimy na kawałki, usuwamy pestki. Nastawiamy przygotowane pomidory na ogień dokładając do nich masło. Gdy pomidory są już miękkie dokładamy liść laurowy, zagotowujemy, zdejmujemy z ognia i przecieramy przez sito. Robimy jasną zasmażkę z masła i mąki. Rozprowadzamy zasmażkę w wywarze jarzynowym. Przetarte pomidory zalewamy śmietaną i zagotowujemy, a po zagotowaniu mieszamy z wywarem, dodajemy sól i cukier do smaku, oraz posiekaną zieleninę. Podajemy, z makaronem, ryżem lub grzankami.

Podobne przepisy

Chłodnik z ogórka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2023-01-10

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Zupy

Żurek świąteczny z kiełbaską

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-09-16

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Barszczyk czerwony

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2024-03-18

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zupy

Krem marchewkowy

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2022-09-22

Dodany przez: enia

Kategoria: Zupy

Pomidorówka z ryżem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-02-12

Dodany przez: buba00

Kategoria: Zupy

Zupa z migdałami

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-11-28

Dodany przez: Emila

Kategoria: Zupy