Przepis na Zupa pietruszkowo-jabłkowa

Dodano przez:
Ile porcji:
2
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1715
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Składniki

Jak zrobić Zupa pietruszkowo-jabłkowa?

Cebulę drobno siekamy. Jabłka obieramy i usuwamy gniazda nasienne a następnie kroimy je w kosteczkę. Pietruszki obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. W rondelku rozgrzewamy oliwę, wrzucamy rozdrobnione składniki i pół szklanki bulionu, dusimy pod przykryciem ok. 10 min. Wlewamy resztę buliony, dodajemy liść laurowy i gotujemy tak długo aż składniki będą miękkie. Następnie zupę odstawiamy do lekkiego wystudzenia a potem miksujemy ją, dodajemy przyprawy, śmietanę i masło. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką.

Podobne przepisy

Ogórkowa na zimno

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-01-28

Dodany przez: Piotruś Pan

Kategoria: Zupy

Zupa krem z białych szparagów

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2023-01-09

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Zupy

Zupa koperkowa

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-06-21

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Rosół po huzarsku z cebulą

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-08-31

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Zupy

Rosołek na sadełku

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-04-29

Dodany przez: monika4

Kategoria: Zupy

Wywar na żeberkach

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-07

Dodany przez: robbo

Kategoria: Zupy