Przepis na Zupa pieczarkowa z warzywami

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
796
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Składniki

Jak zrobić Zupa pieczarkowa z warzywami?

Marchewkę obrać, opłukać i pociąć w plasterki, pietruszkę oraz seler umyć, pokroić na kawałki. Warzywa wrzucić do osolonej wody gotującej się w garnku. Pieczarki pociąć w paski i dodać do garnka. Zupę od czasu do czasu pomieszać łyżką. Wrzucić kostkę rosołową, dodać obrane i pokrojone na drobne kawałki ziemniaki, gotować na niewielkim ogniu i przyprawić solą oraz pieprzem. Zupę można zagęścić śmietaną. Posypać natką pietruszki.

Podobne przepisy

Zupa jarzynowa z mrożonki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-06-25

Dodany przez: netha

Kategoria: Zupy

Barszcz

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2023-01-12

Dodany przez: prosecco

Kategoria: Kuchnia polska

Żurek na prawdziwym zakwasie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-18

Dodany przez: Lukrecja

Kategoria: Zupy

Grochówka z zasmażką

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-30

Dodany przez: monika4

Kategoria: Zupy

Wołowe flaczki

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-05-09

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Barszcz z kapustą

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-11

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zupy