Przepis na Zupa brukselkowa

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
60 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
945
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Przepis została opublikowana w dniu: 13.05.2011
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2160 odwiedzających!
Smacznego!

Zdjęcia

Składniki

  • ziemniaki 10 sztuk
  • brukselka 40 dag
  • pietruszka 1 sztuka
  • marchewka 2 sztuki
  • śmietana 18% 2 łyżki
  • kość wieprzowa 1 sztuka
  • sól 0,25 łyżeczki
  • pieprz 3-4 szczypty
  • woda 1,5 litra

Akcesoria

  • garnek
  • nóż
  • łyżka

Jak zrobić Zupa brukselkowa?

Wodę należy zagotować( można z kostką bulionową lub ugotować wywar na kości). Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę oczyścić i pokroić w kostkę. Dodać do bulionu. Po 15 minutach gotowania dodać brukselkę. Gotować do momentu, gdy brukselka będzie miękka. Część brukselki wyłowić z zupy i zmiksować blenderem. Zmiksowaną brukselkę dodać do zupy. Zupę zaprawić pod koniec gotowania śmietaną. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Podobne przepisy

Krem brokułowo-ziemniaczany

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2011-05-15

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Kasza manna na mleku (samir)

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-06-29

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Zupy

Mięsny krupnik z kaszy gryczanej

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-18

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Zupy

Kremowa zupa z kurek

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-09-14

Dodany przez: bernika

Kategoria: Zupy

Zupa z brokuła

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2011-06-28

Dodany przez: enia

Kategoria: Zupy

Zupa pomidorowa z bazylią

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-27

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Zupy