Ziemniaki dokładnie szorujemy i gotujemy 10 min w osolonej wodzie, wyjmujemy, studzimy. Żółty ser ścieramy na tarce. Połowę kminku rozgniatamy. Ziemniaki przekrawamy na pół, wydrążamy jak najwięcej miąższu, ale tak by nie uszkodzić połówek. Ziemniaczany miąższ ucieramy ze śmietaną, serem i żółtkami. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do ziemniaczanego piure. Doprawiamy solą, pieprzem, rozgniecionym kminkiem i dokładnie mieszamy. Farszem napełniamy ziemniaczane połówki, skrapiamy stopionym masłem i posypujemy ziarnami kminku. Układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Zapiekamy 20 min w piekarniku nagrzanym do 190 stopni c.
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie