bardzo ciekawie i efektownie wyglądające ciasto.w sam raz na wiosnę…
szpinak rozmróź i lekko odciśnij a następnie zmiksuj z olejem.białka ubij na sztywno,dodaj cukier,cukier waniliowy,żółtka i mąkę z proszkiem.na końcu dodaj zmiksowany szpinak i wymieszaj.ciasto podziel na pół i upiecz dwa placki w temp 180-190*C do suchego patyczka.śmietanę 30% ubij na sztywno,dodaj cukier puder i na końcu śmietan-fixy.na jedno ciasto wyłóż śmietanę(odrobinę zostaw na wierzch ciasta)i przykryj drugim ciastem.wierzch ciasta posmaruj śmietaną i udekoruj tężejącą galaretką lub wystudzoną i pokrojoną w kosteczkę.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta