Żeberka umyć osuszyć, kroimy na porcje, przyprawić solą, pieprzem,papryką i ziołami prowansalskimi, natrzeć startym czosnkiem i odstawić na 1 godzinę.
Rozgrzać tłuszcz, ułożyć paski żeberek i smażyć na dużym ogniu po 5 min. z każdej strony. Zmniejszyć płomień, dolać jedną szklankę wody i dusić ok. 40 min.(sprawdzać i w razie potrzeby dolać wodę). Obrać cebulę, czosnek i pokroić w drobną kostkę, dołożyć do żeberek. Dusić jeszcze 10 min. Wyciągnąć mięso na talerz, do garnka dolać śmietanę i gotować parę minut aż trochę odparuje i zgęstnieje.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne