Smaczna przekąska z jaj, sera, szczypiorku z dodatkiem ketchupu
Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Szczypiorek – ok. 1/2 pęczka -umyć, osuszyć i drobno posiekać. Jaja umyć, wbić do miski lub niedużego garnka, ubić trzepaczką lub mikserem. Nie przerywając ubijania dodać mąkę, mleko i przyprawy. Przygotować patelnię, rozgrzać na niej tłuszcz i usmażyć masę jajeczną tylko z jednej strony, kilkakrotnie podważając omlet drewnianą łopatką. Posypać go po wierzchu startym żółtym serem. Włożyć do nagrzanego w tym czasie piekarnika na około 10 minut, po tym czasie ostrożnie wyjąć, poprószyć szczypiorkiem, pokropić ketchupem, podzielić na 2 porcje i natychmiast podawać. Jeść z pieczywem tostowym i surówką z pomidorów i cebuli.
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie