Mięso mocno ugniatamy rękoma a następnie wkładamy do naczynia i zalewamy mlekiem. Odstawiamy na noc w chłodne miejsce.
Jabłka i marchew obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Czosnek przeciskamy przez praskę i rozcieramy z solą.
Mięso wyjmujemy z mleka, osuszamy i nacieramy połową roztartego z solą czosnku. Resztę czosnku mieszamy z cukrem, marchwią i jabłkiem.
Mięso głęboko nacinamy i w nacięcie wkładamy farsz jabłkowo-marchwiowo-czosnkowy. Następnie układamy w natłuszczonej brytfannie, posypujemy pieprzem, pokruszonym listkiem laurowym i zmielonym zielem angielskim.
Na koniec mięso polewamy stopionym masłem. Wołowinę przykrywamy i dusimy ok. 1 godz. Skrapiając wodą. Pod koniec duszenia dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne