Przepis na Wołowina z jabłkami i marchewką

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
60 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
621
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Wołowina z jabłkami i marchewką?

Mięso mocno ugniatamy rękoma a następnie wkładamy do naczynia i zalewamy mlekiem. Odstawiamy na noc w chłodne miejsce.

Jabłka i marchew obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Czosnek przeciskamy przez praskę i rozcieramy z solą.

Mięso wyjmujemy z mleka, osuszamy i nacieramy połową roztartego z solą czosnku. Resztę czosnku mieszamy z cukrem, marchwią i jabłkiem.

Mięso głęboko nacinamy i w nacięcie wkładamy farsz jabłkowo-marchwiowo-czosnkowy. Następnie układamy w natłuszczonej brytfannie, posypujemy pieprzem, pokruszonym listkiem laurowym i zmielonym zielem angielskim.

Na koniec mięso polewamy stopionym masłem. Wołowinę przykrywamy i dusimy ok. 1 godz. Skrapiając wodą. Pod koniec duszenia dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku.

Podobne przepisy

Boczek grillowany

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-22

Dodany przez: gusiak22

Kategoria: Mięsne

Pizza na francuzie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-28

Dodany przez: zeebra

Kategoria: Mięsne

Stek drobiowy w cieście

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-07-29

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Obiadek dla 10 miesięcznego dziecka I

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-08-17

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Mięsne

Okrasa

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-08-05

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Udka w panierce

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-10-25

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne