Przepis na Wołowe flaczki

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1178
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Wołowe flaczki?

Kości należy dokładnie umyć, podzielić na części, wrzucić do garnka, zalać wodą, dodać do nich przyprawy i gotować w celu uzyskania bulionu. Flaki należy dokładnie oczyścić, w miarę potrzeby obgotować 2- 3 razy, następnie zalać zimną wodą, dodać bulion z kości i gotować do uzyskania miękkości. Wszystkie warzywa należy bardzo dokładnie umyć, obrać i pokroić w paseczki lub kostkę, wrzucić do rondelka, zalać je wodą i dusić na małym ogniu. Flaki po ugotowaniu należy odcedzić i pokroić w drobne kawałki- paseczki, wedle uznania. Z mąki i tłuszczu należy przygotować zasmażkę, przestudzić i dodać do flaków. Do tego należy dodać uduszone warzywa, wymieszać, doprawić wedle uznania i zagotować.

Podobne przepisy

Zupa z brokuła

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-10-18

Dodany przez: enia

Kategoria: Zupy

Krupnik

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-25

Dodany przez: netha

Kategoria: Zupy

Zupa pieczarkowa z kluseczkami

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-12-01

Dodany przez: netha

Kategoria: Zupy

Zupka z indykiem dla niemowlaka

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-08-12

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Zupy

Pomidorowa z groszkiem ptysiowym

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2024-03-14

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zupy

Zupa pomidorowa z lanymi kluskami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-01-11

Dodany przez: prosecco

Kategoria: Kuchnia polska